Hva gjør en helsecoach?

Målet mitt som helsecoach er å få deg til å leve med litt mer glede, sunnhet og tilstedeværelse i livet ditt. Jeg vil hjelpe deg til å etablere nye og sunne matvaner for seg selv og familien. Og noe av det jeg liker best er å finne alternativer til den hverdagsmaten vi ofte lager på autopilot som inkluderer poteter, pasta og hvetemel. Jeg liker også å bruke supermat og grønnsaker, for å gi hele familen et næringsrikt kosthold.

Like viktig for helsen som maten, om ikke viktigere, er alt det andre du gjør. Alt henger sammen med alt. Denne helhetstanken har jeg sansen for. På samme måte som at din mat er din medisin, er også dine tanker og energien rundt dem direkte forbundet med din helse. Kroppen din er jo smart som hele tiden sender deg små beskjeder om hva den trenger for å være i balanse og ved god helse. Disse beskjedene gir seg uttrykk i lyster, intuisjon eller magefølelse, og ikke sjelden helseplager.

En helse coach vil hjelpe deg å lytte til kroppens signaler, dekonstruere dine bekymringer for helsen, justere din livsstil utifra hva som fungerer best for akkurat deg, og å hjelpe deg til å finne frem til maten som gir deg energi og livsglede.

Min filosofi er at ingen kjenner kroppen din bedre enn du gjør selv. Likevel, for mange av oss er veien til fastlegen kort, når vi har vondt et sted, eller når vi bekymrer oss i forbindelse med en helseplage. Den vanligste måten fastlegen hjelper deg er å skrive ut resept på antibiotika og smertestillende, eller eventuelt sykemelde deg.

For å unngå misforståelser; jeg mener såklart at en lege skal hjelpe deg dersom du er syk og trenger medisin og legebehandling for alvorlige plager, sykdom og diagnoser. Men i dagens offentlige helseomsorg brukes det lite tid på å snakke om betydningen av kosthold, og personlig livsstil. Det er her helsecoaching kommer inn.

En helsecoach støtte deg til å justere livsstilen og endre kostholdet slik at du får sunnere rutiner som du faktisk greier å gjennomføre i hverdagen. Håpet er at du lærer å forstå din egen kropp bedre, og at dine valgte justeringer gir deg og familien økt livsglede, mer energi og balanse.

Dersom du er interessert i personlig coaching for deg selv eller for noen i familien må du gjerne kontakte meg for en helt uforpliktende helsesjekk der vi går gjennom kost – og helsevaner. Jeg kan love deg at du kommer til å bli overrasket over hva som kommer frem av en slik helsesjekk!

Er du interessert i personlig helsecoaching send en mail til:

Laila@happymom.no – skrive Helsesjekk i emnefeltet:)