Elimination diet Day 3

I hele juli har jeg testet noe som heter “Elimination Diet” (se pkt 1 nederst) eller elimineringsdietten på norsk om du vil. Hensikten med en slik diett er først å finne ut om man har matallergi og brukes i tilfeller der man mistenker at kosten forårsaker symptomer på allergi eller matintoleranse.

Det hele går ut på at du gjennom en periode, vanligvis mellom 10-30 dager, fjerner fullstendig visse matvarer fra kosten. Det dreier seg om mat som typisk forårsaker matallergi/intoleranse; soja, egg, fisk, skalldyr,  melkeprodukter, gluten, nøtter, sitrus, kaffe og de såkalte “nightshade” (se pkt. 2 nederst) grønnsakene som er potet, tomat, aubergine.

Etter at elimineringsperioden er over begynner man å reintrodusere en matvare om gangen over noen dager for så å observere nøye hvordan kroppen reagerer/hvorvidt matallergiske symptomer gjenoppstår.

Jeg startet 1. juli og kuttet ut samtlige ovenfornevnte matvarer bortsett fra fisk og skalldyr. Det er lurt å skrive ned alt man spiser og å observere formen i en matdagbok. Min dag #2 så slik ut:

Torsdag 2 juli: Frokost: 2 glutenfri brødskiver med raw kakao/kokospålegg. Lunsj: 1 stor smoothie med bla jordbær/blåbær samt proteinpulver, I stk helsekost-kokosbolle, 1 brødskive med plommesyltetøy. 2 kopper matcha te med kokosmelk Middag: Hjemmelaget rotfruktsuppe med villris og 1 banan. Kvelds: 1 brødskive med plommesyltetøy og 1 liten eske rosiner. Formen: Helt ok.

Videoen som det er linket til ovenfor er fra dagen etter, dag 3, da jeg våknet opp og følte meg helt elendig.

TO BE CONTINUED….. Følg med videre her på HappyMom for fortsettelsen av min ELIMINATION DIET.

1) Gjennom studiene i integrert ernæring oppfordres vi til å utforske mange forskjellige teorier rundt mat og helse. Det inkluderer å bruke oss selv som testkaniner, for å få en dypere forståelse for hvordan kropp og sinn blir direkte påvirket av bla. maten vi spiser.

2) Nightshade grønnsaker er en type planter som alle bærer blomster og som har det til felles at de fleste av dem er spiselige samtidig som deler av planten er giftig. Det fins teorier som sier at disse grønnsakene forårsaker betennelser i kroppen og at det er best å unngå dem.