Kortreist sommerferie

Midt i fellesferien virker det rimelig folketomt i Oslo. På sosiale medier ser det ut som de fleste har reist avgårde med fly eller bil til hytta på Sørlandet, stranden i Spania eller et eller annet sted i solen.

– Reiser dere snart på ferie? Naboen som spør en tidlig formiddag idet jeg med kaffekoppen i hånden er på vei bort til min egen plass i solen. I hagen. Til stolen ved bordet under parasollen i min egen hage – hjemme.

Min plass i solen. Kommer med ferske aviser, kaffe/iste, full lunsjmeny, barnebasseng (oppblåsbart og uten svensk guide og Bamseklubb riktignok), kort vei til alle fasiliteter, rekreasjonsmuligheter som  feks stell av kjøkkenhage, fuglekvitter og fred og ro. Alt inkludert.

Min plass i solen. Kommer med ferske aviser, kaffe/iste, full lunsjmeny, barnebasseng (oppblåsbart og uten svensk guide og Bamseklubb riktignok), kort vei til alle fasiliteter, rekreasjonsmuligheter som feks stell av kjøkkenhage, fuglekvitter og fred og ro. Alt inkludert.

– Jaaaaa, jeg trekker på det. – Vi drar sikkert snart. Svarer jeg dumt. Dumt, fordi… Vi skal jo ingen steder, vi. Hvorfor svarer jeg ikke som det er? At barna og jeg skal være hjemme i sommer og vi nyter hvert eneste sekund!

De fleste jeg kjenner E L S K E R å reise – og elsker å vise frem reisene sine på Instagram og Facebook. Og det er helt flott! Jeg er også glad i å reise, men jeg E L S K E R å være hjemme! Og i sommer har jeg, bortsett fra en liten sving innom Stavanger, ikke vært andre steder enn hjemme i Oslo. Jeg er nok over gjennomsnittet avhengig av å ha godt med stille tid og rom rundt meg for å ha det bra. Pakking og styring er forbundet med stress for meg. Ingenting gir meg lavere turtall og større sinnsro enn å ha null og niks på agendaen. Hjemme. Og jeg eier ikke egenskapen å kjede meg. Det er alltid en bok å lese, en film å se, musikk å danse til, og selvfølgelig barna.

Det er noe med følelsen som kommer av å være hjemme i et helt annet modus enn hva hverdagen gir anledning til. Og som heller ikke helgene strekker seg nok til å få fatt på. Den himmelsk deilige følelsen som kommer av å våkne til bevisstheten av at en lys norsk stille sommermorgen venter. Sol eller overskyet – okke som, for følelsen, når du titter ut av vinduet er uansett den vidunderlige erkjennelsen av at det er S O M M E R.  Slentre ned trappen barbent med kaffekoppen i hånden, ut for å hente en sommertynn og lett avis. Ingenting viktig å se. Ingenting viktig å lese. Ingenting viktig å gjøre. Få lov til å la hodet hvile.

Nyte fullt ut den knallharde kontrasten til den hektiske hverdagen i huset.

Jeg griper muligheten som jeg har i livet akkurat nå fordi barna mine er så små. Jeg ser at jentene på henholdsvis 15 måneder og 4 år nyter å spise lang frokost sammen med en stressfri mamma. De nyter å få lov til å sitte i pysjen og se lenge på barnetv mens jeg blar i avisen og smører nistepakke til dagens utflukt. – Hva skal vi gjøre idag, mamma? Oppdagelsesferd i egen by får stor respons. Ut på tur i sykkelvognen, eller ta trikken på måfå og gå av der det passer. Bade i vann, sjø og utebasseng rundt omkring i byen, pikknikk i hagen eller i parken, fiske eller fange krabber, lære å sykle på to-hjulssykkel, lukte på fine blomster i Botanisk hage, gå på museum, sparkesykle midt i gaten i tomme nabolag.

Frognerbadet, badebasseng

Frognerbadet skuffer ikke! Jeg har gode barndomsminner herfra selv. Og i år har jeg kanskje skapt noen for barna. Oslo er en fin sommerby!

Flere ganger om dagen tar jeg meg i å kjenne på alt det fine vi gjør sammen nær sagt rett utenfor stuedøren. Når barna blir større, åtte- og ti-åringer og klart tenåringer, da må det nok kraftigere lut til. Men i år nyter jeg muligheten av, er takknemmelig for, og skryter gjerne av på sosiale medier, at jeg har vært på kortreist ferie i sommer.

Ps. At det ikke koster det hvite ut av øyet og heller ikke innebærer noe som helst stress rundt logistikk og pakking; det holder jeg for meg selv. Så får vi kanskje ha byen for oss selv neste år også.

fiske, Huk, Sommer Linnea

Er man nybakt 4-åring er det ikke mye som er mer spennende enn å dra på fisketur en fin sommerdag. Her er vi ved en badeplass på Bygdø.

April Lily, sparkesykkel,Damplass

Å være litt over 1 år og alt man vil er å stå på sparkesykkel akkurat som storesøster. Det er livet, det!