Matcha er den nye kaffen

En gammel japansk kultur er i ferd med å skvise ut den nesten hellige kaffelatten som mange av oss sverger til om morgenen. I USA har mathca latte tatt helt av, og det med god grunn!

For meg som elsker grønne fargenyanser, er den livlige sterke matcha-grønnfargen fristende nok i seg selv til å drikke opp.  Smaken er også utrolig fargerik – og dersom du kjenner til smaksutrykket “umami” er det dét matcha smaker.

Helsegevinsten av å bytte ut kaffe latten din med matcha er likevel det som er den største årsaken til at matcha har tatt av som en internasjonal trend. En stor deilig kopp med matcha latte tilsvarer 10 vanlige kopper grønn te når det kommer til næringsrike emner. Utrolig nok finnes det ingen frukt eller grønnsak i verden som har mer antioksidanter enn matcha målt per gram.

Hovedårsaken til det er at matcha lages ved å pulverisere tebladene, og du drikker da hele tebladet i pulverform blandet ut i vann og melk. Drikker du vanlig grønn te blir de helsebringende grønne tebladene liggende igjen i teklypen eller teposen.

matcha

Matcha pulver er supermat fylt av antioksidanter, naturlig vitamin C, potassium, jern og fiber. Et tips: Ha pulver i en smoothie eller drikk det som en shot utspedd i litt vann dersom du ikke har lyst på en varm kopp matcha te.

Ok, nok food facts, nå til oppskriften!

1 kopp matcha kokosmelk latte har kun to ingredienser og lages slik:

Ha 1 liten teskje matcha pulver (kjøp på nettet eller helsekosten) i en stor kopp. Bland oppi 1 dl varmt vann og 1 dl varm kokosdrikkemelk (eller hvilken som helst melk du foretrekker). Vil du ha det litt søtere bruker du feks litt honning eller stevia. Visp kraftig med den lille søte bambusvispen som du kjøper i en tebutikk eller bestiller på nett (søk på “matcha whisk,”) eller bruk en vanlig liten kjøkkenvisp. Ferdig!