Grønn supersmoothie

Jeg starter ofte dagen med en grønn smoothie til frokost eller brunch, for da vet jeg at jeg får i meg nok vitaminer, mineraler og fiber til å sette i gang kroppen, og det gir energi til å ta fatt på en hektisk dag. Samtidig er det mettende og smaker godt.

Smoothien på bildet heter Green morningstar, og er både basedannende og næringsrik. Kroppen din har svært godt av basedannende mat for å ph-balansere det store syreinntaket du får gjennnom et tradisjonelt kosthold med mat som kjøtt, korn- og meieriprodukter, sukker og kaffe etc .

Oppskrift på supersmoothie

1 pære, 1/4 avokado, 2 dl spinatblader, 1,5 dl kokosvann/evt kokosmelk, 1 ts kokosolje, 1-2 dadler, 1/4 limesaft. Boost gjerne ytterligere med supermat som: 1 ts hvetegress eller chlorella/spirulina.

Oppskriften kommer fra raw food kokk, matblogger og gründer av Supernature, Trine Berges nye raw food kokebok. Jeg har lenge vært fascinert av denne måten å lage mat på, og takket ja på flekken da Trine inviterte til raw food workshop. Og til min store glede serverte hun ikke bare supersmoothies, men også kokoskuler som er noe av det beste jeg vet.

kokoskule, energikule

Næringsrike, mettende og perfekt kick, når blodsukkeret er dalende. Eller som her, min andre energikule på rappen bare fordi det er så himla godt. Foto: Sara Johannessen.

oppsrkrift, green smoothie, raw food

Lekre og smakfulle oppskrifter i boken som jeg garantert kommer til bruke i matlagingen fremover. Jeg har vært fascinert av raw food lenge – og jeg skal følge opp med mer her på bloggen.