Antiage turisme

Den siste uken har jeg som eneste norske journalist deltatt på en internasjonal anti-aging konferanse i Bangkok. Det har handlet om livsforlengende forskning på høyt nivå, og topp stikkord har vært; hormonbehandling, stamcelle-terapi, bekjemping av frie radikaler, telomere-celle lengde, cellekommunikasjon og næringsmangler. I tillegg ble spesielt to ord ofte gjentatt: Stress og sex. Dette kommer jeg tilbake til. Først en oppsummering!

telomere

Kappen som sitter ytterst (rødt) på telomere cellene kan sammenlignes med plastkappen ytterst på en skolisse. Dersom den kappen forsvinner blir cellen/skolissen ødelagt…

I Thailand har man utviklet dette til en stor «big business» milliardindustri og i dag er det 150 leger, primært stasjonert i det store byene Bangkok og Chiang Mai som jobber ene og alene som anti-age leger. En av ekspertene jeg traff, Dr. Olan Piamkulvanich driver et medisinsk laboratoriesenter der de blant annet driver med immunologi-terapi av kreft, stamcelle kultivering og testing av de tidligere nevnte telomere-cellene. Det hele er jo så avansert at det kan ta pusten av enhver, men jeg som lenge har interessert meg for disse tingene var heldigvis godt forberedt på terminologien slik at jeg faktisk greide å henge med i svingene under forelesningene og intervjuene.

Dr. Olan Piamkulvanich er sjef for et laboratoriesenter der de driver med avanserte anti-agebehandlinger.

Dr. Olan Piamkulvanich er sjef for et laboratoriesenter der de driver med avanserte anti-agebehandlinger. Han mener at hormonbehandling er det første en kvinne som har passert 40 skal begynne med – dersom hun er opptatt av anti-aging…

Stramme sykepleierne forkledd som antiage agenter var populære foto-objekter.

Stramme sykepleierne forkledd som antiage agenter var populære foto-objekter.

Jeg skal forsøke å dele opp og dekode det viktigste og mest interessante her på Happymom. Først og fremst det som jeg anser som hovedpoengene under konferansen; Jeg får bare skrapt litt på overflaten her, for det er utrolig mange typer av behandlingsformer. Samtidig er det jo altså noen felles holdepunkter rundt hva som er mest effektivt og hva som er de viktigste faktorene til at kroppen eldes. Anti-aging som tema i seg selv er så spennende for en stor målgruppe norske voksne kvinner at jeg vil gjøre mitt beste, for å dele kunnskapen fra denne store helse- og skjønnhetstrenden med dere.

anti age

Her satt jeg i 10 minutter og blåste inn og ut. Hensikten var å måle min forbrenning.

Det viste seg at jeg har veldig høy forbrenning. Litt for høy. Det kan være gunstig å sjekke både hormoner og skjoldbrukskjertel dersom man har høy forbrenning.

Det viste seg at jeg har veldig høy forbrenning. Litt for høy. Det kan være gunstig å sjekke både hormoner og skjoldbrukskjertel dersom man har høy forbrenning.

Wimlak Suadee er utdannet til lege i USA og ekspert på anti-age. Hun bruker stamcelle og hormonbehandling både selv og sin behandling av pasienter. Ifølge henne bør jeg begynne med hormonbehandling pga min høye forbrenning.

Wimlak Suadee er utdannet til lege i USA og ekspert på anti-age. Hun bruker stamcelle og hormonbehandling både selv og sin behandling av pasienter. Ifølge henne bør jeg begynne med hormonbehandling pga min høye forbrenning.

Merknad:

Det er det statlige turistbyrået i Thailand som har invitert og sponset min reise og opphold. På denne måten ønsker de å få belyst en ny trend innenfor reise- og skjønnhetsindustrien. Thailand satser nemlig stort på å bli destinasjon nr 1 innenfor Antiage-turisme, tilsynelatende er de på god vei til å bli det. Turister fra hele verden ønskes velkommen til ultramoderne medisinske spabehandlinger i Bangkok etterfulgt av rekonvalens på en øy med hvite strender og turkisblått hav. Alle mine tanker og erfaringer jeg har gjort meg iløpet av denne turen står jeg selvfølgelig for selv.