Hva handlet jeg i Thailand?

Vis meg din shoppingpose og jeg skal si deg hvem du er? Vel, før i tiden ville min reisekoffert stappfull av klær, vesker og sko lett ha avslørt meg som den redaktøren jeg var – i et motemagasin. Ikke sånn lenger nå tydeligvis. Da jeg pakket opp fra kofferten min etter hjemkomsten fra Thailand i forgårs var det du ser på bildet nemlig alt innhold. Utenom gaver til barna da selvsagt.

Hva kjøper så en helse coach på tur til et skattkammer som Thailand? Her er min fangst:

Wakame, matcha te, matcha drops, matcha, matcha, matcha, sjøgress i forskjellige varianter til matlaging, sjøgress forkledd som godter til barna, sort sesamfrø, sort tørket fungus, tørket blomster til medisinbruk, fersk vakumpakket tamarind, tørket tamarind drops, shitake sopp, diverse organisk Thaikrdydder som: kaffir, lemongrass, søt basilikum, galangal, ingefærpulver, rispulver, ferdig sett med krydder til Tom yum suppe, organisk Tom yum krydderpasta, organisk Tom yum kha krydderpasta, tørket og hakket hvitløk og akupunktur pinne til fotmassasje, urter for hårvekst, diverse muskelsalver, og massasjeoljer og annet til hjemmeapoteket laget på thaiurter og blomster. Og sikkert noe mer her også som jeg har glemt…

Noen av høydepunktene:

Wakame: Japansk sjøgress med en mild krydret smak. Skyhøyt innhold av fucoxanthin som er en kraftig antioksidant med antiinflammatorisk effekt. Forskning viser at wakame har krefthemmende egenskaper, i tillegg til at dens egenskaper er gunstig bla. ved revmatiske lidelser, diabetes og blodsirkulasjon.

Matcha: Jeg har tidligere skrevet om matcha og dens ekstremt helsebringende egenskaper Mathca te og jeg må innrømme at jeg ble nerdete over meg av begeistring over å finne matcha som melkedrops. I tillegg til at jeg kjøpte flere pakker med matcha pulver.

Tamarind: Klebrig rødbrun belgfrukt, litt som en daddel og som er en av basisvarene i det asiatiske kjøkken.  Den har høyt innhold av antioksidanter og har tradisjonelt vært brukt blant annet som medisin i forbindelse med blant annet diabetes, overvekt og fordøyelsesproblemer.

Shitake: Sopp som er brukt i kinesisk medisin i over 6000 år. Supermat stappfull av polysakkarider som virker immunmodulerende – bra for immunforsvaret – og har krefthemmende egenskaper, og forskere har også knyttet dens egenskaper til virkning mot kronisk tretthetssyndrom (ME). Shitake er også blant annet kolesterolsenkende, betennelsesdempende og vikrer balanserende på særlig kvinnelige hormoner.

Galangal: Urterot som minner om ingefær med skarp, søtlig smak svært mye brukt i asiatisk kjøkken. Galangal virker fordøyelsesfremmende, er antibakteriell, sopphemmende, slimløsende, svettedrivende, generelt styrkende og skal visstnok også ha afrodisierende egenskaper.

Ferske asiatiske grønnsaker

Ferske asiatiske varer i grønnsaksdisken. Dette inspirerer meg til å begynne å lete i asiatiske matbutikker her hjemme.

Tamarind

En hylle full av helsegodter. Tamarind helt til venstre.

Thai krydder

En hel kryddervegg med organisk asiatisk krydder. Heaven!

thai urter

Japansk, kinesisk og thai urter i tørket form.