Er det noen som lytter?

Jeg har jobbet størsteparten av mitt yrkesliv i mediebransjen, først og fremst som journalist og redaktør for ulike magasiner samt som Tv-reporter. Skal jeg summere kjernen i det jeg har drevet med kan jeg kanskje si at det har handlet om historiefortelling. Folk har fortalt sine historier og jeg har formidlet dem. Nå er jeg iferd med å avslutte coachstudier ved online-universitetet Institute of Integrative Nutrition (IIN) i USA.  Det å jobbe med forebyggende helseomsorg – å være et ledd mellom leger og pasienter, eller å motivere deg til å ta grep om din egen livsstil – handler fortsatt om å lytte til folks historier.
_DSC0555

En chilliplante til å stelle med, og grave mine lysegrønne fingre ned i, opplevde jeg som en nydelig og personlig gave. Helsecoaching handler om dette. Om å se hele historien bak personen, for å kunne skreddersy personlige mål.

 I dagens helsevesen blir normale reaksjoner på vanskelige midlertidige livsforhold lett sett på som sykdom og veien til resepter er ofte litt for kort. Jeg tror mennesker hungrer etter å bli lyttet til, og til å bli sett som en hel person – ikke bare som symptomer eller en diagnose.  En helsecoach vil lytte og veilede mer enn å formane om strenge dietter. Du skal komme i bedre form helst uten resepter på legemiddel som ofte dekker til den virkelige årsaken til problemet.
12087406_10153530447575041_1752764272_nTil syvende og sist må du selv ville det, for at det skal skje en endring. Men det er ofte ikke nok. Veldig mange vil, men de får det ikke helt til alene. Det er mye lettere å få til endring i fellesskap. Når noen heier på deg og støtter deg – steg for steg. Derfor er det så utrolig meningsfullt, og gøy også, å få lov til å gjøre en forskjell i folks liv. Dette er grunnen til at jeg ikke har sett meg tilbake én eneste gang siden jeg sluttet i jobben som sjefredaktør i magasinbransjen. Helsecoaching er fremtiden. Ta kontakt direkte med meg dersom du har noe på hjertet i denne forbindelse, eller del her.
Hvilke områder innenfor helse er du mest opptatt av? Hva vil du gjerne ha mer av, eller bedre kvalitet av i livet ditt?
Glede?
Energi?
Tid?
Søvn?
Sunn mat?
Kjærlighet?
Ferie?
Karriere?
La meg få vite det så kan jeg skrive mer om det!