5 anti-age sovetips

Mens du sover jobber kroppen din med å lade opp batteriene og revitaliserer cellene dine. Ingen kremer, serum eller fuktighetsmasker kan gjøre en bedre jobb for ditt hår, hud og negler enn det god kvalitetssøvn kan.

Breakfast at Tiffanys

Breakfast at Tiffanys, anyone? Kanskje nye soverutiner kan gjøre underverker for skjønnhetssøvnen – og drømmene dine?

Men visste du at du kan gjøre et ekstra kick for å få optimalt utav skjønnhetssøvnen? Ok, det fins nok ikke tung forskning på dette, men her får du likevel 5 anti-age søvntips du kanskje ikke har prøvd:

  • Sovestillingen din. Ligg på ryggen om du vil våkne opp med et rynkefritt ansikt. Noen skjønnhetseksperter står hardnakket på at det å begrave ansiktet ned i puten natt etter natt skaper rynker i ansiktet.
  • Laken og putetrekk. Bytt til silkelaken og du unngår friksjoner på hår og hud gjennom natten. Forståsegpåere mener også at silke absorberer mindre av naturlige oljer fra håret ditt – ergo blir håret mindre tørt. Silke sluker heller ikke de dyre nattkremene som du har smurt ansiktet med – i motsetning til putetrekk av bomull.
  • Enda en ting mht putetrekk. Putetrekket blir fort som en skitten oppvaskklut om du ikke vasker det ofte. Skitt og fett fra håret, oljer, sminke, kremer, støv og bakterier kan ødelegge alle intensjoner om skjønnhetssøvn. Istedet risikerer du å våkne opp med tilstoppede porer og kviser – og enda verre – småkryp eller såkalte “sengedyr” elsker skittent sengetøy, og dette kan faktisk utløse allergier. Vask sengetøyet en gang i uken, og vask/rens selve puten jevnlig.
  • Langt hår. Håret er ofte fullt av produkter, og blir fett. Knytt langt hår opp i en løs knute, og unngå at skitne hårprodukter og naturlige oljer overføres via puten til ansiktet ditt.
to puter

Min personlige favoritt: Sov med hodet høyt hevet.

  • Hevet hode. Dette er min personlige favoritt. Hvil hodet på to puter istedet for én. Væskeansamlinger rundt øynene vil da naturlig strømme nedover og bort fra ansiktet, og du reduserer sjansen for hovne “puffy” øyne. Dette funker kun dersom du sover på ryggen. Og det gjør jeg.

Funker det? Prøv selv!