7 fettforbrennende tips

Mat kan ikke brenne bort fett, men disse supersunne matvarene er proppfulle av næring som kan bidra til å holde unna lyst på junk food, balansere blodsukkernivået pluss gi et spark til forbrenningen din.  Sunt, godt og garantert en god idé å fylle matboksen med dette istedet for kjeks og snacks:

  1. Epler. Det fins forskning som viser at skallet på epler inneholder en syre som er forbundet med fettforbrenning. Småspiser du 2-3 epler i løpet av dagen istedet for å gnafse på havrekjeks, et knekkebrød eller en skål med nøtter hver gang du er småsulten vil sjansen for å holde vekten i sjakk være større.
  2. Kastanjer. Nøtter er sunt, men det er ingen hemmelighet at de er fulle av kalorier. Kastanjer gir mange av de samme helsegevinstene som nøtter, men kun en brøkdel av fettet. Kastanjer er i tillegg rike på protein, fiber og vitamin E – samt vitamin C – sistnevnte vitamin er bra for fettforbrenningen.

    KASTANJENOETTER

    Kastanjer finner du fortsatt liggende på gresset i parken – skynd deg å plukk dem før snøen kommer.

  3. Rosenkål. 2 dl av denne kålen gir 4 gram fiber, og mer enn dagsbehovet for vitamin C. Det fins altså forskning som viser at et velfylt vitamin C nivå i kroppen, er bra om man vil holde øye med vekten.
  4. Gresskar! Selv deilig ovnsbakt søtsmakende gresskar inneholder over 80 % vann. Det betyr at denne superfrukten gjør deg mett uten at den fyller deg med kalorier. Gresskar er også rik på fiber og potassium – og holder blodsukkeret ditt på plass = viktig om du skal ned i vekt. Se oppskrift, Gresskarsuppe
Gresskar

Gresskar er fin lunsj – ta med gresskarsuppe i beholder og spis i lunsjen på jobb?

5. Gresskarfrø. Små edle frø med en fullverdig sammensetning av protein, sunt fett og fiber – samtidig som det gir lavt glykemisk indeks (GI). Hvilket igjen stabiliserer blodsukker og demper søtsug.

6. Fiken. Ferske fiken er fulle av fiber med hele 4 gram fiber per 100 kalorier. I tillegg inneholder de kalsium som er gunstig i forbindelse med fettforbrenning. Og, de døyver søtsug. Selv tørkede fiken er bedre å ty til enn havrekjeks dersom du kjenner at blodsukkernivået faller sånn typisk i 15- tiden om ettermiddagen.

neper

7. Neper. Min første odling med neper fra egen kjøkkenhage i sommer. Neper er fulle av næring som virker gunstig i forbindelse med fettforbrenning. De er fulle av: fiber, kalsium, og vitamin C. I tillegg til at de inneholder få kalorier. Vil du ned i vekt er det altså smart å skrelle en nepe eller to, og ha med i matpakken.