5 råd for finere hud – uansett alder & kjønn

Å orientere seg innen utvalget av skjønnhetskremer og hudpleiebehandlinger kan være en heldagsjobb. Men det hjelper lite uansett hvor dyre og flotte kremer du bruker dersom uheldige hverdagsrutiner saboterer dine forsøk på å smøre deg til en vakker hud.

Heldigvis er det aldri for sent å legge om til nye gode vaner. Her er 5 ting du bør unngå om du vil holde huden din naturlig ung.

  • Sol. Fortsatt nr 1 på listen over mest skadelige ting du kan utsette ansiktet ditt for. Det er MYE enklere å forebygge rynker og pigmentflekker, enn det er å reversere skaden, når den først har oppstått. Veldig mange har pigmentskader i ansiktet uten å vite det, og flekkene blir ikke færre med årene. Men det er aldri for sent å snu. Smør deg med HØY solfaktor før du setter deg til rette i solveggen på hytta i vinter.
  • Såpe i ansiktet. Om kvelden er det helt nødvendig å fjerne dagens sminke, smuss, fett og forurensing med en skånsom såpe-fri ansiktsvask. Den største feilen mange gjør – i tillegg til å slurve med ansiktsrensen om kvelden, er å bruke for sterke renseprodukter i ansiktet. Føles huden din stram og tørr etter vask er det et tegn på at produktet du bruker er for sterkt for huden din. Har du sensitiv hud slik som meg funker det veldig bra å rense med feks leire-masker med naturlige fuktighetsbevarende ingredienser– og prøv å kun vaske ansiktet med kaldt vann om morgenen annenhver dag. Det er forfriskende og stimulerer blodomløpet hvilket får frem gløden i huden.
Grønn leiremaske

En grønn leiremaske virker oppstrammende, poresammentrekkende, beroligende og reduserer overflødig talg. Den kan tørre ut kviser og er perfekt om du har litt rød og betent hud fordi den demper rødhet og virker betennelsesdempende. Passer alle aldre og hudtyper.

  • Ta på ansiktet med hendene. Èn ting er at huden din eldes av luftforurensningen vi omgir oss med hver eneste dag – spesielt gjelder det oss som bor i byer som Oslo. Èn annen ting er at vi kladder hendene i ansiktet unødvendig. Hendene dine er fulle av bakterier, svette og smuss – selv om du ikke ser det. Du kan faktisk få kviser av å ta på ansiktet med skitne fingre. Mange glemmer også å vaske hendene sine før de vasker seg i ansiktet. For å motvirke forurensning er det smart å rense med produkter som inneholder antioksidanter, feks ekstrakt av grønn te, som både beroliger og nøytraliserer skaden av forurensning.
  • Fruktsyrer og peeling. Vær forsiktig ved bruk av populære fruktsyre-produkter, når du renser ansiktet. For mange med fuktfattig, eller sensitiv hud blir det altfor sterk kost, og kan i verste fall resultere i mer skade enn velvære for ansiktet ditt. Opplever du at huden blir rød, irritert og føles ”tynn” etter at du har brukt slike produkter, da vet du at du skal være mer forsiktig neste gang. Prøv heller peeling og renseprodukter som inneholder Beta Hydroxy syrer som er mindre irriterende på huden, og som skånsomt fjerner døde hudceller og gir ansiktet ditt et strålende skinn.
  • Koffeinholdig drikke som kaffe, sort te og cola/pepsi. Koffein er vanndrivende og kan føre til uttørring av kroppen og huden. Prøv å begrens inntaket av antall kopper samt drikk nok vann iløpet av dagen, for å gi huden fuktighet fra innsiden.

ps. Hovedbildet viser resultat etter rens med grønn leirmaske: Finporet, jevn hudfarge og glød. No make up. Au naturél:)