Én ting du aldri vil angre på

Forsømmer du å pleie huden din er det egentlig det samme som å vanskjøtte kroppen. Huden regnes som kroppens største organ, og huden har avanserte egenskaper som er livsviktige for helsen vår. Så til alle menn som tror at hudpleie er noe feminine greier, og til alle kvinner som tror at hudpleie ikke nytter. Er det én ting du aldri kommer til å se tilbake og angre på, er det at du tok godt vare på huden din. Så bare fortsett å les.

Er huden din knusktørr nå senvinters? Du er ikke alene. Etter måneder med tørr inneluft og minusgrader kreves det nå nødhjelp. Og det viktigste skjønnhetstipset for vinterhuden er… Trommevirvel..! Tatarataaa:

Å smøre ansiktet (og kroppen) med en fuktgivende krem boostet på anti-aging ingredienser. Hver dag.

#1 Det er aldri for sent å begynne.

Følger du disse enkle rådene møter du påsken med en mykere, mer fuktrik og glødende ansiktshud. Helt nederst finner du råd om kost & tilskudd, her er altså også noe for deg som hater å smøre deg med krem…

#2 Morgenstellet.

Jeg sverger til at det ikke er nødvendig å vaske ansiktet hver morgen, fordi det lett tørker ut huden. Bruk kun et mildt ansiktsvann annenhver dag, og gjør en lett peeling 3 ganger i uken, min peeling-favoritt er Clarisonic maskinen, eller den finkornete pulver-peelingen fra Dermalogica. Men ikke la oss henge oss opp i merker og produktnavn akkurat nå. På dette knusktørre stadiet handler det aller mest om få inn hudpleierutinene.

Clarisonic og mild rensegel funker bra for meg som peeling 3-5 dager i uken.

Clarisonic og mild rensegel funker bra for meg som peeling 3-5 dager i uken. Enkelt & greit!

Trend alarm! Det siste nyeste innen peeling er vann peeling. Én av tingene jeg plukket opp på anti-age konferanse i Bangkok i fjor høst var nemlig Aqua-peels. Dette er peeling uten korn, men istedet basert på AHA og BHA syrer. Disse syrene fremmer cellefornyelsen (anti-aging!) ved at de løsner opp døde hudceller, fett og talg som tetter til porene. Og bare for å ha sagt det; Asia er ledende på anti-age forskning, så vil du vite nye trender er det Asia du skal se mot.

#3 Kveldsstellet.

Om kvelden vasker du alltid ansiktet. Alltid. Og bruk en mild rengjøringskrem eller olje som renser bort all sminke og skitt. Det er ikke meningen at en rengjøringskrem skal stikke og svi. Det er heller ikke meningen at huden er stram og knusktørr etter rens. Da anvender du et for sterkt produkt.

En god nattkrem er viktig fordi du vil at huden din skal få masse næring og fukt mens du sover. Det er heller ingen ting i veien for å la en fuktgivende ansiktsmaske virke på huden hele natten.

Så deilig med nyrenset og fuktet hud. Gjør som jeg sier, og du får fresh hud til påske :)

Hvem føler seg ikke vel med nyrenset og nysmurt ansikt? Gjør som jeg sier, og du får fresh hud i god tid før påske 🙂

#4 Anti-age ingredienser i kosten

Sist, men kanskje viktigst: Kosthold og tilskudd er viktig – også for huden. Spis antioksidanter som det fins rikelig av i bær, grønnsaker og frukt (gjerne i den rekkefølgen, bær og grønnsaker først…), og i de grove kornslag, vegetabilske oljer, urter og visse typer krydder. Antioksidantene bidrar til en frisk og sunn hud, og det samme gjør Omega 3, 6 og 9 ( i denne rekkefølgen) som du finner i bla avokado, linfrø og valnøtter – samt fiskeolje såklart.

Omega 3

Omega 3 er noe av det viktigste du smører huden din med. Innvendig vel å merke! Kommer i mange varianter. Alle disse har jeg i skapet hjemme, så du skjønner det har høy prio 🙂

Andre anti-age ingredienser du vil se etter, enten i kremene dine, eller som tilskudd i kosten er; jojoba-olje, sheasmør, A-vitamin, C-vitamin, agurk, rød alge, kamille, selenium og sist men ikke minst, min favoritt antioksidanten Q10.

#5 Og til slutt. Det fins én eneste liten ting til – utover det som allerede er nevnt over her, som kan gjøre stor forskjell på hudkvaliteten din.

Kutt sukker. Skjønnhetseksperter som feks Ole Henriksen (elsker bla. solkremene hans) sier det veldig enkelt: Sukker er gift for huden. Les gjerne mer om fordelen med å kutte sukker her: Sukker detox