Geek chic + råd for bedre syn

Du har haukeblikk! Optiker Sigrid på Interoptik i Oslo smiler, og ser nesten litt overrasket ut (eller kanskje jeg som tillegger henne det..?). Jeg har nettopp gjennomført en synsundersøkelse, og tilfredsstillelsen over å ha bestått med glans og høyeste karakter, er minst på høyde med beskjeden “Null hull!” hos tannlegen.

Det er nemlig slik at vi nesten uten unntak begynner å merke at noe skjer med synet når vi runder 40. Presbyopia er navnet på den helt udramatiske tilstanden der symptomene karakteriseres ved at det blir vanskeligere å fokusere, du får problemer med å lese det som står på lengre avstander, og du trenger mer lys i rommet for å kunne lese tekst. Dessuten opplever de aller fleste av oss å få tørrere øyne. Kjenner du deg igjen?

De enkleste rådene er:

  • Sett på mer lys
  • Hvil øynene hver annen time dersom du sitter ved dataskjerm
  • Skaff deg lesebriller

Jeg digger briller og var en ivrig “fake” brillebruker, da Geek Chick preget motebildet på slutten av 90-tallet. Ifjor høst var det flere store motehus som plukket opp den moderne nerde-looken igjen.

Kilgaard brille

Sort matt overflate i nett feminin moderne form. Av og til er det enkleste det kuleste. Jeg tror dette er min favoritt faktisk! Fra danske Kilsgaard.

Inspirert av flinke fagfolk på Interoptik og motebildet endte jeg derfor opp med å låne med meg hjem hele seks par rålekre brilleinnfatninger – til tross for at jeg virkelig ikke egentlig t r e n g e r lesebriller.

Interoptikk briller

Øverst fra venstre: Ørgreen, Fendi, Prada med spettet front, Prada med grønn front, Kilsgaard og foran ligger en Tom Ford lesebrille.

Én ting er at du skal se bedre med briller, men å se bra ut er ikke feil det heller. Jeg har et lite og smalt ansikt, og da fikk jeg vite at man visstnok ikke bør ha for store briller. I tillegg passer min ansiktsform godt briller som går litt ned på kinnet. Runde eller ovale glass passer bedre fremfor firkantet og rektangulært som tar for stor plass. Etter denne ekspert-leksjonen i butikken endte jeg opp med høyt stangfeste på alle brillene jeg valgte. Dette gir en feminin look, i tillegg til at det løfter litt.  Hvem trenger ikke et lite løft?
Grønn Prada brille

Grønt er min favorittfarge og denne brillen fra Prada, synes jeg er fantastisk fin. Den passer perfekt til blondt hår, og den følger øyebrynene – alt slikt som ekspertene påpeker er viktig for at brillen skal “sitte” bra i ansiktet.

Ørgren brille

Runde briller er veldig in akkurat nå, og disse har såkalt nøkkelhull over neseryggen. Føler meg litt “sexy business” her, og liker faktisk denne brillen bedre enn jeg først trodde jeg ville gjøre. Brillen kommer fra danske Ørgreen og er i lett titan.

Fendi

Tøffere brille fra Fendi med spettet front og skarpere kanter – en smal brille som jeg passer best.

Interoptik lesebrille Tom Ford

Har en svakhet for alt som Tom Ford lager. Inkludert disse brillene som jeg synes passer kanskje aller best. Gullfarget matt stang og brun front. Joda, samme jakke som i hovedbildet, men en helt annen look med disse brillene, er du ikke enig? Denne her vil jeg ha – uansett om jeg trenger dem eller ei!

Fra 4-23 april gir Interoptik 50% på alle brillene som jeg har omtalt her! Du får også 50% på en rekke andre merkevareinnfatninger i denne kampanjeperioden. Stikk gjerne innom en Interoptik butikk og ta en titt, og få hjelp av en brillestylist til å velge en innfatning som passer best for ditt ansikt.

Ps. Skal jeg gi bare ett godt råd for bedre syn er det faktisk å drikke grønn te. Antioksidantene i grønne teblader er veldig bra for alt – også for god øyehelse.