Face lift i kjøleskapet

Mange av oss er villige til å betale dyrt for en liten krukke med ansiktskrem, og flere prøver lykken på ny – hver gang et nytt vidunderprodukt kommer på markedet. Kjenner du deg igjen?

Hva om jeg sa at den beste ansiktsbehandlingen sannsynligvis allerede fins i kjøleskapet ditt? Ja, at du kan oppnå en foryngende effekt i ansiktet etter kun kort tid – mindre puffy look, mindre poser under øynene, mer markerte kinn og kjeveparti, klarere øyne, og ikke minst mer glød i huden – bare ved å spise riktig? Og at vi snakker om helt alminnelige matvarer som du ikke har noe problem med å få tak i.

Du ville kanskje vært interessert i å prøve en facelift fra kjøleskapet istedet for å kjøpe enda en ny krem.

Oppskriften er i hvertfall enkel. Mat med betennelsesdempende egenskaper, og mat pakket med antioksidanter vil kunne bidra til å senke farten på aldringsprosessen i kroppen – og huden.

Her er 3 tips til en facelift fra kjøleskapet:
  1. Spis vill-laks så ofte du kan. Villaks er nok dyrere, men inneholder  potent Omega 3 fordi villaksen spiser krill.  Kvalitetsprotein er viktig for å styrke huden. Sliter du med å få tak i bra laks, spis fiskeolje som smører huden innenfra. Utover laksen vil ansiktshuden din også takke deg for at du spiser proteiner i form av økologiske egg.

2. Honningmelon, eller cantaloupemelon inneholder lite fruktsukker og mye kalium. Kalium bidrar til god celle-kommunikasjon og gir dessuten en alkalisk effekt som virker fornyende. Dessuten er melonen rik på karotenoider, som vil gi kinnene en vakker glød. Bær rike på antioksidanter som blåbær og bringebær samt honningmelon er altså ditt nye godteri dersom du leter etter en face lift i kjøleskapet.

3. Anti-age effekten vi får av visse matvarer kan faktisk dobles. Hvordan? Ved å kombinere dem. Ta feks grapefrukt og avokado. Grapefrukt inneholder masse lykopen, et karotenoid med sterk antioxidativ effekt som bidrar til å fornye cellene i huden og gi mer spenst. Trikset er å kombinere grapefrukten med avokado. De sunne fettsyrene i avokadoen gjør at opptaket av lykopen absorberes lettere i kroppen – ergo lykopenet gjør jobben sin bedre.

Sist men ikke minst. Din kjøleskaps-facelift blir naturligvis enda mer effektiv dersom du kutter ut matvarer som gir betennelser i kroppen. Betennelser dreper celler, og dét øker aldringsprosessene på alle plan. Det er neppe en stor overraskelse at det smarteste du gjør i denne forbindelse er å kutte: S U K K E R. Les mer her Sukkerdetox

Mens du leser dette lurer du kanskje på hvordan du kan lære mer om anti-age kost, fornyende ansiktsbehandlinger og kremer? Jeg samarbeider med ledende eksperter i bransjen, og vi holder fortløpende kurs i anti-age kost og hudbehandlinger.
Send mail til laila@happymom.no og skriv “Anti-age kurs” i emnefeltet om du er interessert.

ps. Bildet er tatt i forbindelse med en behandling der jeg testet mandelsyre peeling fra Elixir. Selv om jeg spiser anti-aging kost vil jeg selvsagt maksimere effekten med å stimulere cellefornyelse og fjerne døde hudceller slik en peeling gjør.

Og, who are we kidding? Såklart er jeg fremdeles på utkikk etter Den Perfekte Ansiktskremen 🙂