Sommerens beste rekesalat

Mange liker sine reker helt enkelt servert med loff og majones. Ingenting galt med det! Men her har jeg laget en litt sunnere variasjon som du kan servere enten på blader av hjertesalat eller på grovt rugbrød. Rågodt!

rekesalat, hjerteblad, salat

Rekesalat på hjerteblad smaker himmelsk, og er et sunt alternativ til standardversjonen med loff og majones.

Beregn i underkant av et 1/2 kg rensede nykokte reker til 4 personer. En halv stor sellerirot eller 1 liten. 2 ts revet persillerot, en halv liten løk, 4 store ss med rød lodderogn. 2 store ss créme fraiche. Sitron, salt, pepper, dill til ekstra smak.

ingredienser til rekesalat

Sellerirot skjæres i terninger som kokes møre, persilleroten rives og det hele blandes med créme fraiche og lodderogn.

Børst selleriroten dersom det trengs og skyll den i vann. Skrell den, og skjær ca en tredjedel av av den i små terninger. Kok terningene i lettsaltet vann til de er lett møre, og avkjøl.

Mens du venter på at terningene avkjøles lager du sellerirotpuré: Ta resten av selleriroten, og skjær i større biter og kok møre, før du stavmikser bitene til en fin puré ved å tilsette smør og litt salt.

Nå blander du de kokte selleriterningene, revet persillerot, finhakket løk, créme fraiche og lodderogn i en bolle, og til sist legger du til rekene, en skvis sitron, en dæsj pepper og sellerirotpuréen du laget. Pynt med dill. Ferdig!

rekesalat, hjerteblad, avokado

Mettende og sunn middag: Legg råsyltet rødløk (se oppskrift under Mat på bloggen) på toppen av rekesalaten, og server med hjertebladsalat og en liten skive lantbrød med avokado.

Deilig og superenkel råsyltet rødløk smaker godt til: Syltet rødløk

ps. Fritt komponert etter verdensmesterkokken Ørjan Johannesens rekesalat med løyrom.