Hallo Halloweensuppe!

Gresskaret har sin høytid akkurat nå, og derfor passer det perfekt å lage en deilig gresskarsuppe. Ingefær, chili og kokos gir den et perfekt søt-syrlig kick. Og veldig enkel å lage.

Denne suppen stammer fra et 10 kilos gresskar som kom på døren min nå til Halloween, og jeg ble sittende igjen med veldig mye gresskarkjøtt etter at vi hadde laget monsterhode. Sto på kjøkken en hel dag og lekte med gresskaroppskrifter, og endte opp med både gresskarbrød, og masse gresskarpuré, se her Gresskarpuré. Oppskrift på dét kommer snart, så spar på innmaten, men først helgens suppe:) Gresskar er sunn lavkarbo mat som stabiliserer blodsukkeret, inneholder vitamin A/betakaroten, vitamin C, folat, potassium, fiber og kalium.

Gresskarsuppe ingredienser

Ingredienser til Halloweensuppe; Gresskar, søtpotet, løk, hvitløk, chili, sitron og ingefær.

Jeg er veldig glad i rotfruktsuppe og denne oppskriften lager jeg vanligvis med gulrot, søtpotet og kålrabi. Den smakte også veldig veldig godt med gresskar som hovedingrediens – som her. Smart å lage en stor porsjon, og frys ned halvparten. Denne oppskriften er til 8 porsjoner.

1 kg gresskarkjøtt

1 stor søtpotet

1 stor løk

1 chili – fjern frø

2 ss fersk revet ingefær

3 fedd hvitløk

1 liter grønnsaks buljong (glutenfri)

2 dl kokosmelk

Sort pepper, galangal, cayennepepper

1/2 sitron el 1 lime

krydder

Krydder jeg bruker i rotfruktsuppe.

Krydder: Sort pepper, cayennepepper, littegrann koriander, galangalpulver (kan sløyfes), muskatnøtt, evt turmeric/gurkemeie

Slik gjør du:

Hakk løk, hvitløk, chili og riv ingefær, og ha det i en stor kaserolle med en spiseskje kokosolje. Surr til det er glatt og mykt. Kutt gresskarkjøtt og søtpotet i biter. Ha det oppi gryten. Hell over varm buljong. Kok opp og la koke til alt er mørt, ca 20 minutt. Nå tar du stavmikseren og kjører suppen glatt. Ha oppi kokosmelk, sitron/lime, og krydder. Varm opp. Voilá!

Gresskarsuppe

Gresskarsuppe er mettende, sunt og supergodt. Perfekt helgelunsj hele høsten.