Synnøve Skarbøs anti-age tips!

Har du noensinne åpnet opp baderomsskapet til en venninne, for å se hvilke kremer hun bruker? Her er min nye skjønnhetsspalte som tar kikkeren i deg på fullt alvor. Mine venner og bekjente åpner opp døren til badet på vid vegg, og deler villig vekk sine beste hudpleie- og skjønnhetstips. Første kvinne ut er forfatter, programleder, veldig morsom, ordensmenneske, stilsikker, journalist, og en god venninne gjennom mange år. Ta vel imot, Synnøve Skarbø!
  • Navn: Synnøve Skarbø
  • Alder: 46
  • Yrke: Journalist og programleder
  • Akkurat nå skjer dette i livet mitt: Jeg har skrevet min første bok “Synnøves System” som handler om hvordan jeg ryddet meg lykkelig.

Hva slags hudtype har du?

Knusktørr.

Hva er din hudpleierutine?

Jeg vasker huden med Foamacleanse fra Zo Medical morgen og kveld. Så bruker jeg i tillegg diverse produkter fra norske Elixir, Zo Medical og Obagi. Det går i serum, fuktighetskrem og øyenkrem. Pluss øyevippeserum fra Neulash, som har gjort vippene mine noen millimeter lengre.

Hvilket hudpleieprodukt kan du ikke leve uten?

Rensekrem som kan skylles av med vann. Jeg elsker den rene følelsen.

Har du et favorittmerke du vil anbefale?

Om jeg har ja! Zo Medical har gjort mirakler på huden min. Jeg gikk på en hestekur av en peeling derfra for noen år siden. Det var grusomt så lenge det sto på, men huden min ble utrolig fin. Pigmentflekkene forsvant til og med. Så den serien kommer jeg aldri til å slutte å bruke. Og så er jeg veldig glad i det norske merket Elixir. De har utrolig gode og drøye produkter.

Hvor ofte legger du en ansiktsmaske?

Det er evigheter siden nå, men før i tida tok smelte jeg på en hver søndag. Den rutinen skal jeg prøve å gjeninnføre i 2017.

Og hvor stopper du påføringen av masken? Ved haken, halsen, eller decolleté?

Dessverre får ikke brynja, altså decolleteen, noe som helst pleie, den går for lut og kaldt vann.

Bruker du øyenkrem hver dag?

Ja, både morgen og kveld.

Hvor viktig er det å bruke solbeskyttelse hver dag?

Utifra hva jeg har lest så er det kjempeviktig, men det betyr ikke at jeg klarer å leve opp til det. Om sommeren bruker jeg faktor 20 eller 30 hver dag, men nå på vinteren hopper jeg galant over den biten.

Hjemmebehandling eller spa-behandling – og hvor ofte?

Før pleide jeg å ha et lite minispa hjemme en gang i uka, men det er det blitt slutt på etter at jeg fikk barn, gitt. Derimot skjer det flere ganger i året at jeg sjekker inn på et dagspa og får massasje eller en annen behandling.

Spise vitaminer eller injisere dem?

Jeg har prøvd begge deler.

Hva er ditt aller beste anti-age råd ­– enten det er innvendig eller utvendig pleie for huden?

Peelingkuren til Zo Medical er det beste jeg har gjort for huden min noensinne. Det tok mange uker, og var ganske slitsomt, men jeg har nytt godt av den kuren i flere år etterpå. Den gjør huden merkbart yngre! Og så merker jeg også stor forbedring på rynker, poser og hengehud når jeg holder meg unna sukker.

Pssst..! Til slutt, har du en skitten liten hemmelighet å dele med oss? Vi lover selvsagt å ikke si det til noen, men hender det at du legger deg med sminke?

Å jadda. Men det er veldig sjelden! Ikke fordi jeg er bekymret for at huden skal ta skade av det, men fordi jeg ikke kan fordra gammal sminke på den hvite sengesettet mitt.