Monicas beste Anti-age tips

Du har sikkert forsiktig åpnet baderomsskapet til en venninne, for å se hvilke kremer hun bruker. Denne skjønnhetsspalten tar kikkeren i deg på fullt alvor. Mine venner og bekjente åpner opp døren til badet på vid vegg, og deler villig vekk sine beste hudpleie- og skjønnhetstips. Dette er en venninne av meg som du sikkert har sett som streng kakebaker-dommer på TV, hun er ellers usedvanlig habil hobbykokk, kokebokforfatter, kulturjournalist og smart samfunnsdebattant. Ta vel imot, Monica Csango!
  • Navn: Monica Csango
  • Alder: 46
  • Yrke: Journalist, forfatter, samfunnnsdebattant, foredragsholder, kommunikasjonsrådgiver. Akkurat nå skjer dette i livet mitt: Jeg holder på å skrive ferdig en bok som kommer ut tilvåren 2017. Har akkurat spilt inn 44 episoder tvunderholdning for TVNorge (vinter/vår 2017)

Hva slags hudtype har du?  tørr/Sensitiv

Hva er din hudpleie rutine? Om kvelden bruker jeg Parsley seed renseolje fra Aesop, eller Carrot butter fra Organic Pharmacy. Drøye og fine produkter. Så bruker jeg en tonic fra Thayers cucumber whitchhazel. Avslutter med fuktighetskrem Aesop boostet med parsley seed olje, eller nyperoseolje fra samme merke. Øyenkremen heter Powerful strength eye brightening concentrate”, og er fra Kiehls. Om morgenen går jeg over med tonic og bruker fuktighets- og øyenkrem som nevnt over.

Hvilket hudpleieprodukt kan du ikke leve uten?

Blir litt sur  når jeg er tom for bodyolje min “Nainsook” som jeg hamstrer hos &Other stories, når jeg er på reise. Har du et favorittmerke du vil anbefale? Jeg har sansen for danske  Amazing Space som jeg kjøper på Gimle økologiske parfymeri, og så liker jeg Aesop. Har også sansen for noen av produktene til Weleda- spesielt Skin Food kremen som er digg i vintermånedene, da huden min blir veldig tørr. Som generelt tips anbefaler jeg å følge @cleanshelf på instagram for mange gode økotips.

Hvor ofte legger du en ansiktsmaske?

Tja. 1 gang i måneden. Og hvor stopper du påføringen av masken. Ved haken, halsen, eller decolleté? Nå har jegakkurat fått meg en et sånn maske som jeg bare legger på som et stort tøystykke, og da slipper jeg jobben med å smøre. Ser ut som et spøkelse da. Masken er forøvrig fra det danske merket amazing space.

Bruker du øyenkrem hver dag?

Ja det gjør jeg faktisk Hvor viktig er det å bruke solbeskyttelse hver dag? Det er så viktig at jeg bruker faktor  50  fra april til oktober og rundt 30 resten av tiden. Hjemmebehandling eller spa-behandling – og hvor ofte? Spabehandling gjerne, men jeg unner meg det ikke så ofte. MEN Jeg er i Budapest et par ganger i året, og unner meg ofte en behandling der.

Spise vitaminer eller injisere dem?

De spiser jeg. Både i form av vitaminer, men også som bær og oljer. Jeg spiser høydosert D3, B-vitaminer, Calcium  og q10.

Hva er ditt aller beste anti-age råd – enten det er innvendig eller utvendig pleie for huden?

Ikke gå i solarium eller sitt i sola. Bruk høy solfaktor. Dernest: Folk er altfor fettskremte. Jeg tror at det er viktig å få i seg gode kaldpressede oljer feks linfrøolje som jeg spiser et par ss av hver dag. kaldpresset kokosolje i smoothie og god olivenolje over mat. Får jeg ikke i meg nok fisk tar jeg TRAN i tillegg. Les en bok i uka.

Pssst..! Til slutt: Jeg lover å ikke si det til noen: Hender det at du legger deg med sminke?

Det tror jeg jammen meg har hendt noen ganger.