Kokosolje-trikset du MÅ prøve

Kokosolje, eller kokosfett, er blitt en helsekost favoritt. Oljen har mange egenskaper som gjør deg godt både innvendig og utvendig. Jeg sparker i gang dagen min ved å ha en liten spiseskje i morgengrøten – se oppskrift her:  Morgengrøt

Kokosolje inneholder stort sett bare mettet fett, og ekspertene strides rundt hvorvidt kokosfettet er sunt eller usunt. Det som ihvertfall er greit å vite er at kokosoljen er en energikilde som ikke sender blodsukkeret ditt til værs – slik foreksempel sukker og tomme karbohydrater gjør.

kokosfett

Visste du at 1 ss extra virgin kokosolje kan brukes som tannbleking?

Kokosolje fins som kaldpresset, extra virgin presset fra ferske kokosnøtter, eller du kan få den i ikke-kaldpresset form utvunnet fra tørket kokoskjøtt. Noen eksperter mener at olje presset fra ferske kokosnøtter er å foretrekke i matlaging, mens det til steking av mat er like greit med den litt billigere ikke-kaldpressede varianten.

Kokoksoljens beste egenskap er imidlertid at den er antibakteriell og betennelsesdempende. Oljen kan brukes til å bekjempe fotsopp, flass i hodebunnen, lindre ørebetennelse, eller til å motvirke tannråte og betennelser i munnhulen. Det siste er en altfor godt bevart hemmelighet som flere burde vite om.

Antibakterielt  munnskyllevann:

Ta 1 ss kokosolje og skyll det rundt i munnen. I starten klarer du kanskje ikke mer enn 1-5 minutt hver gang, etterhvert skyller du opptil 15-20 minutter. 1-2 ganger om dagen avhengig av behov. Swish og swush oljen rundt i munnen, før du spytter det ut i søppelet. Pass på at du ikke svelger noe av væsken, for den er full av bakterier etterhvert som du skyller den rundt i munnhulen. Skyll munnen med varmt vann. Til sist pusser du tennene med en mild tannkrem, og helst en som ikke er pumpet proppfull av fluorider og syntetisk farge- og smaksstoffer.

Tannbleking som tilleggsbonus: Skyller du munnen på denne måten vil du etter et par uker oppdage at du får hvitere tenner.

midl tannkrem

Har du tenkt på at tannkremen din kanskje inneholder stoffer du ikke vil svelge for mye av? Her er to fine alternativer til den klassiske sterke typen tannkrem.