Krydderet alle snakker om

Å bekjempe betennelser eller anti inflammation er en av de største helsetrendene nå. Eksperter og forskningsresultater peker på at betennelser er kilde til svært mange velkjente helseplager. Alt fra oppblåst mage, acne og livsstilsykdom som diabetes og autoimmun sykdom kan ses i sammenheng med dette.

Derfor er det ikke så rart at krydderet turmeric eller gurkemeie er blitt en stor snakkis. Det sennepsgule krydderet er nemlig svært betennelsesdempende. Nå dukker det opp som tilsatt ingrediens i alt fra iskrem, kaffe latte og ansiktspleie. I USA finner du til og med chips tilsatt turmeric.

Influensere i sosiale medier og livsstilsbloggere rundt om i verden har også lagt sin elsk på superkrydderet. Den mest populære måten de inntar sin daglige dose turmeric, er ved å drikke en Golden milk latte. Prøv den selv -her er oppskrift:

  • 3 dl mandelmelk
  • 1/2 spiseskje honning (om du må ha søtt)
  • 1 liten spiseskje MCT kokosolje
  • 1 strøken teskje malt turmeric/gurkemeie
  • 1/2 teskje Ceylon kanel
  • 1 liten klype sort pepper
  • I klype raspet ingefær

ps. Golden milk latte er et flott alternativ for dem som forsøker å slutte med kaffe, men du kan selvfølgelig ha 1 shot espresso i denne oppskriften. Er du interessert i å kutte ned på kaffe, les her: Kaffe detox

Selve virkestoffet i turmeric heter curcumin, og utgjør bare en liten del av turmeric-roten. Om du skal få en virkelig effekt av dette anti-betennelsesmiddelet må du opp i litt større mengder enn du får ved å drikke en Gylden latte.

curcumin

Virkestoffet i turmeric heter Curcumin og kan tas som kapsler, for å øke den betennelsesdempende effekten.

En daglig pille Curcumin på 500 til 1000 milligram kan holde betennelser borte samtidig som det bidrar positivt til god tarmhelse.