3 grunner til å spise hummus + oppskrift

Hummus er det perfekte side kick til lunsjretter og middager. Du bruker hummus på samme måte som dressing og sauser, og den er perfekt å ha stående klart i kjøleskapet.

Hummus er gjerne førstevalget som siderett blant alle som er opptatt av sunn helse og en lettere livsstil. Her er 3 grunner til hvorfor hummus er så populært:

  1. Det smaker farlig godt, men er supersunt. Med en rik nøtteaktig smak og en kremet fet konsistens, er det lett å tro at hummus er for godt til å være sant (sunt). Mer feil er det ikke mulig å ta! I motsetning til rømme og fete sauser er nemlig hummus mat med masse næring, proteiner og gode fettsyrer.
  2. Det er enkelt å lage. Med få ingredienser som er drøye i bruk er dette en siderett som du kan blande sammen og få ferdig på under 5 minutter.
  3. Hummus er mettende og stabiliserer blodsukkeret. Salaten blir mye mektigere og gjør deg mett lenger dersom du bruker en stor spiseskje hummus istedet for å bare helle over en rømmebasert dressing.
Hemphummus

Hemphummus.

Hummus lages vanligvis med kikerter, prøv feks: Hummus med kikerter

Denne oppskriften lages isteden med hempfrø som er svært næringsrike, og inneholder en stor mengde av fettsyrene omega 3 som kroppen vår ofte er i underskudd på.

Hemphummus

Hummus er veldig enkelt å lage. Sitron, turmeric, gresskarsmør, tahini og hempfrø.

1 dl hampfrø med eller uten skall

1/2 dl tahini og 1/2 dl gresskarsmør

2-3 ss hampprotein

1/2 – 1 sitron, saft

0.6 dl olivenolje

1 liten ts himalayasalt

1 liten ts turmeric/gurkemeie

1/2 ts cummin

1 liten ts sort pepper

1,5 – 2 dl vann (prøv deg frem med vannmengden, for å finne riktig tykkelse på hummusen)

Alle ingrediensene helles i blender og kjøres til konsistensen er jevn og fin – strø gjerne avskallede hempfrø på toppen og hell over på glass med tett lokk. Holder seg 6-7 dager i kjølekskapet.

ps. Denne oppskriften er inspirert av en oppskrift i kokeboken “Rawfood” laget av Norges mest kjente raw food kokk, Trine Berge.