Smakfull gresskarpuré

Lavkarbo, fiberrikt fruktkjøtt stappfullt av betakaroten og potassium gjør gresskarsuppe til en vinterfavoritt. Har du gresskarkjøtt til overs etter å ha laget gresskarsuppe kan du benytte anledningen til å fylle opp fryseren med gresskarpuré.

Gresskarpuré er kjempefint å fryse ned i porsjoner som du senere kan bruke som syltetøy, i bakst og til middager. Puréen gir en deilig sødme, og gjør bakverket saftig.12202073_10153577814555041_1487764110_nSlik gjør du:

Hold gresskaret under rennende vann som fjerner skitt fra skallet. Del gresskaret i to. Fjern frø og stringler og fibrer men en skje. Spar på frøene om du liker å toaste dem i ovnen. Gresskarfrø er veldig bra for bakteriefloraen i magen.

Skjær gresskarkjøttet i små biter, og kok i en kjele med så lite vann som mulig, for gresskaret gir også fra seg mye vann. Kok i 15-20 min til det er mørt.

Dersom du vet hva du kommer til å bruke puréen til kan du salte eller sukre litt alt ettersom, men du kan også la det være helt nøytralt. Salt eller sukker kan du tilsette senere. Frys ned i porsjoner.

Gresskarpuré fryse ned

Frys ned enten i porsjonsstørrelser som dette, eller i mindre isbit-størrelser.

Bruk feks puréen neste gang du skal lage kake, pai, boller eller muffins, prøv det til dessert-oster, test ut å erstatte rømme eller creme fraiche med puré neste gang du koker saus til middag, ha det i gryteretter eller som tilbehør til fisk eller kjøtt, etc etc.

Oppskrift på næringsrik og mettende vintersuppe får du her Gresskarsuppe.